Αριστοκρατικός Καλοκαιρινός Γάμος Μπλε Λευκό

Αριστοκρατικός Καλοκαιρινός Γάμος Μπλε Λευκό

Με αφορμή το γάμο της δικής μας νύφης από το team της El Deco θα θέλαμε να κάνουμε ένα ειδικό αφιέρωμα σε μια hot τάση στους DIY γάμους. Ο αριστοκρατικός καλοκαιρινός γάμος μπλε – λευκό είναι ένας elegant γάμος που παίρνει έμπνευση από την διαχρονική φινέτσα και τα καλοκαιρινά τοπία. Αυτός ο γάμος θυμίζει πολύ το Bridgerton με τα αναγεννησιακά μοτίβα και τις πομπώδεις γραμμές. Όπως όλοι οι πραγματικοί γάμοι έτσι κι αυτός φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, φαντασία και συναίσθημα. Η Ελισάβετ και ο Αντώνης είπαν το I Do σε έναν γάμο μοναδικό όπως και οι ίδιοι. Αν είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί και για το δικό σου γάμο πάρε έμπνευση και ξεκίνα να δημιουργείς.

Χρωματική παλέτα και υλικά γάμου

Ξεκινώντας από τη χρωματική παλέτα ο αριστοκρατικός καλοκαιρινός γάμος μπλε λευκό κινήθηκε σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Το baby blue, με το παστελ, το navy μπλε και το βεραμάν μαζί με λευκές λεπτομέρειες θύμιζαν τα ελληνικά νησιά. Έπειτα ο στολισμός γάμου με μπλε χρώμα χρειάστηκε και την απαραίτητη λάμψη. Για αυτό οι χρυσές πινελιές απογείωσαν το γάμο. Όσον αφορά τα υλικά, θα προτείναμε περισσότερο το μέταλλο που δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Σχετικά με τα υφάσματα γάμου τα vintage μοτίβα αναγεννησιακού στυλ με μερικά αέρινα υφάσματα έδωσαν μια chic και ανάλαφρη εμφάνιση.

Χρωματική παλέτα και υλικά γάμου

Ανθοστολισμός για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο μπλε – λευκό

Ο αριστοκρατικός γάμος το καλοκαίρι είναι ένα εντυπωσιακό κράμα φινέτσας, κομψότητας και ανεμελιάς. Το απέραντο γαλάζιο είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Όλο αυτό το υπέροχο θέμα αναδεικνύεται με τον ανάλογο ανθοστολισμό γάμου. Τα υπέροχα μπουκέτα λουλουδιών αποτελούνταν από παιόνιες, τριαντάφυλλα και γυψοφίλλη στις ανάλογες αποχρώσεις. Ο απόλυτος συνδυασμός έγινε με φυτά που θυμίζουν θάλασσα για μια έξτρα καλοκαιρινή νότα. Πλούσιες ανθοσυνθέσεις για έναν λουλουδένιο διάδρομο στο χώρο του μυστηρίου είναι μια must επιλογή. Μια ιδέα διακόσμησης που αγαπήσαμε ιδιαίτερα είναι τα λουλούδια σε υπέροχα DIY μπωλ από γύψο που εκθείαζαν την μαγική εικόνα του ωκεανού. Επιπλέον, ο στολισμός περιείχε γεμάτα μπουκέτα σε αψίδες και σταντ δαπέδου. Στο ίδιο στυλ αλλά σε πιο μίνιμαλ γραμμή ήταν και η ανθοδέσμη γάμου με μπλε λουλούδια και λευκά.

Ανθοστολισμός για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο μπλε – λευκό

Φωτισμός για αριστοκρατικό γάμο το καλοκαίρι

Ο αριστοκρατικός καλοκαιρινός γάμος μπλε λευκό αναδείχθηκε αν μη τι άλλο με τον κατάλληλο φωτισμό. Δημιουργήθηκε ένα παραμυθένιο αποτέλεσμα με τη κλασσική επιλογή που δεν είναι άλλη από τα λαμπάκια. Έδωσαν μια «ζεστασιά» και μια ρομαντική λάμψη. Στο γάμο της Ελισάβετ και του Αντώνη κρεμάστηκαν κουρτίνες λαμπάκια από άκρη σε άκρη δημιουργώντας μια υπέρλαμπρη οροφή. Συν της άλλης, τα αριστοκρατικά κηροπήγια στολίστηκαν υπέροχα σε spots συνδυάζοντας χρηστικότητα και διακόσμηση. Επειδή αγαπάμε τη λεπτομέρεια θα σου προτείναμε να προσθέσεις στο χώρο και τα ανάλογα φωτιστικά. Εμείς επιλέξαμε υπέροχα μεταλλικά φωτιστικά που θυμίζουν τον βυθό υπό ένα σικάτο πρίσμα. Τέλος, ο φυσικός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός τόσο για το στολισμό όσο και για τη φωτογράφιση. Προγραμμάτισε τον γάμο σου σε ανοιχτό χώρο κατά τη διάρκεια μιας πανσέληνού για να δημιουργήσεις μια ρομαντική και αιθέρια ατμόσφαιρα.

Φωτισμός για αριστοκρατικό γάμο το καλοκαίρι

Φωτισμός για αριστοκρατικό γάμο το καλοκαίρι_2

Σετ γάμου για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο

Ένας ρομαντικός γάμος με μπλε – λευκό θα έχει και το ανάλογο σετ γάμου. Τα επάργυρα χρυσά στέφανα με πέρλες ή glam λεπτομέρειες είναι ιδανική επιλογή. Αν είσαι φαν του χειροποίητου τότε θα σου προτείναμε αδιαμφισβήτητα τα στέφανα γάμου με άνθη λεμονιάς. Σχετικά, με τα υπόλοιπα κομμάτια του σετ τόλμησε το χρώμα επιλέγοντας μπλε ποτήρια και χρωματιστό δίσκο. Για τη καράφα κινήσου στις κρυστάλλινες επιλογές για να δώσεις την ανάλογη αριστοκρατική όψη στο σετ κουμπάρου σου.

Σετ γάμου για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο

Μπομπονιέρες για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο μπλε – λευκό

Οι θεματικοί γάμοι έχουν και τις ανάλογες DIY μπομπονιέρες γάμου. Τα υλικά για μπομπονιέρες προσαρμόζονται στο θέμα και δίνουν κάτι φανταστικό. Η δική μας νύφη επέλεξε μπομπονιέρες αντικείμενα ώστε να μείνουν στους καλεσμένους και μετά το πέρας του γάμου. Σε κουτάκια για μπομπονιέρες με πλεξιγκλάς κόλλησε θεματικό ύφασμα και τοποθέτησε εσωτερικά ένα μεγάλο χρυσό κοχύλι. Στη συνέχεια έδεσε εξωτερικά με κορδόνι τα κουφέτα και οι μπομπονιέρες ήταν έτοιμες. Αποτέλεσαν, μάλιστα, μέρος του στολισμού αφού περίμεναν το κάθε καλεσμένο στη θέση του κατά το πάρτυ γάμου. Μια εναλλακτική πρόταση είναι οι τούλινες μπομπονιέρες με λαιμό από αναγεννησιακό ύφασμα και μπρελόκ με vintage χάντρες. Μπορείς να φτιάξεις επίσης χειροποίητα μαξιλαράκια με υφάσματα, τούλινες μπομπονιέρες χάντρες ή με θεματικά πουγκιά και υφάσματα. Όλα εξαρτώνται από το στυλ και το budget σου.

Μπομπονιέρες για αριστοκρατικό καλοκαιρινό γάμο μπλε – λευκό

Candybar αριστοκρατικού καλοκαιρινού γάμου

Το candybar για γάμο Bridgerton εξέπεμπε απαράμιλλη ομορφιά, φινέτσα και ήταν γεμάτο χρώμα. Ήταν μια γωνιά εμπνευσμένη από τα αναγεννησιακά μοτίβα με υπέροχα σταντ δαπέδου μπλε σε διαφορετικά ύψη. Τουρτιέρες με δέντρα από χρωματισμένα μαρσμέλλοου και μεταλλικοί δίσκοι γεμάτοι με θεματικά μπισκότα και κουφέτα πλαισίωναν το candybar. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι γυάλες με καπάκι γεμάτες με χρωματιστά κουφέτα και μαρσμέλλοου. Εντυπωσιακά μεταλλικά κασπώ με περίτεχνα σχέδια γεμάτα με πλούσιες ανθοσυνθέσεις δημιούργησαν μια αριστοκρατική διακόσμηση. Τοποθετήθηκαν στο πάτωμα ή πάνω σε μεταλλικά τραπέζια του ίδιου στυλ. Φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο στο στολισμό του candybar είχαν τα εντυπωσιακά βάζα με αποικιακό στυλ. Για ένα γεμάτο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν πολλά διακοσμητικά βάζα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Αυτή η ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο τραπέζι ευχών  με το ανάλογο βιβλίο ευχών. Το δικό μας ζευγάρι προτίμησε να βιντεοσκοπήσει τις ευχές όλων των παρευρισκόμενων.

Candybar αριστοκρατικού καλοκαιρινού γάμου

Κεράσματα και κουφέτα γάμου

Για περισσότερη λεπτομέρεια στο candybar γάμου, παίξαμε με τη χρωματική παλέτα που έχει ο αριστοκρατικός καλοκαιρινός γάμος μπλε λευκό. Για τα εδέσματα οι επιλογές ήταν σε  χρώματα όπως το μπλε, το λευκό και το χρυσό. Πεντανόστιμα κουφέτα σε μπλε, βεραμάν αποχρώσεις, μαρσμέλλοου και θεματικά μπισκότα ήταν μια πεντανόστιμη και elegant προσθήκη στο γάμο. Όμως νηστικό (και χωρίς αλκοόλ) αρκούδι δεν χορεύει για αυτό το δικό μας ζευγάρι επέλεξε και μερικά κεράσματα με ανάλαφρες γεύσεις σε συνδυασμό με δροσιστικά ποτά. Ποικιλία γεύσεων, καλοκαιρινές μυρωδιές και υφές που γλέντησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μια άλλη ιδέα για τους καλεσμένους είναι τα μίνι cupcakes, μακαρόν και οι τάρτες. Στη επιλογή της τούρτας γάμου έφτιαξαν μια εντυπωσιακή τούρτα με chic λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τον ωκεανό.

Κεράσματα και κουφέτα γάμου

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Ο στολισμός τραπεζιού γάμου με αριστοκρατικό στυλ και καλοκαιρινές πινελιές είναι ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα. Τα ίδια διακοσμητικά με διάφορες παραλλαγές σε κάθε τραπέζι απαντούν στο πως είναι ο μοντέρνος στολισμός γάμου. Για τα centerpiece γάμου χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες χρυσές πιατέλες σαν βάση. Πάνω διακοσμήθηκαν βάζα με λουλούδια με vintage μπλε – λευκά σχέδια όπως και στον υπόλοιπο στολισμό. Συνδυάστηκαν υπέροχα μπλε κηροπήγια και χρυσά κηροπήγια πολλαπλών θέσεων για στυλ και φωτισμό. Όσον αφορά τα υφάσματα έγινε ένας μοναδικός συνδυασμός από αέρινες γάζες και runners με σχέδια. Σε κάθε καρέκλα ο κάθε καλεσμένος διέθετε και μια πασμίνα αν τυχόν είχε δροσιά, ενώ συνάμα ήταν και σαν μέρος της διακόσμησης. Όσον αφορά την αρίθμηση των τραπεζιών χρησιμοποιήθηκαν elegant χρυσές κορνίζες με διαφορετικά μέρη της Αμερικής.

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Αριστοκρατικός γάμος Hampton: νυφικό, αξεσουάρ και ανθοδέσμη

O αριστοκρατικός καλοκαιρινός γάμος και τι να φορέσω είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλές νύφες. Το ίδιο και την Ελισάβετ. Ωστόσο, εκείνη επέλεξε ένα elegant γοργονέ νυφικό με ανάλαφρα υφάσματα γεμάτα glitter και κομψά δεσίματα που αγκάλιαζαν υπέροχα το σωματότυπο της. Από το ίδιο ύφασμα με το νυφικό ήταν και το πέπλο που έλαμπε όσο βάδιζε προς τον Αντώνη για τη τελετή.  Όσον αφορά τα παπούτσια, το  «Old vintage Hollywood look» είχε τη τιμητική του. Η νύφη μας φόρεσε υπέροχα χειροποίητα πέδιλα με φιόγκους και glam λεπτομέρειες.  Για το νυφικό χτένισμα προτίμησε κυματισμούς με αξεσουάρ γεμάτα λάμψη που έδεναν με όλη την υπόλοιπη εμφάνιση. Ήταν σαν κόσμημα πάνω στα υπέροχα μαλλιά της. Η νυφική ανθοδέσμη, επίσης, ήταν ένα σικάτο και κομψό μπουκέτο εμπνευσμένο από τον ανθοστολισμό του υπόλοιπου γάμου. Για τον πρώτο χορό η νύφη μας επέλεξε ένα υπέροχο και εντυπωσιακό κοντό φόρεμα με κρόσσια που ταίριαζε τέλεια με τον vintage χαρακτήρα του γάμου.

Αριστοκρατικός γάμος Hampton νυφικό, αξεσουάρ και ανθοδέσμη

Ιδέες για καλοκαιρινό αριστοκρατικό γάμο

Επιπλέον, σου έχουμε μερικές ιδέες που διάλεξαν ο Αντώνης και η Ελισάβετ για το γάμο τους. Το ζευγάρι παρότρυνε τους καλεσμένους του ήδη από τα προσκλητήρια γάμου να φορέσουν κάτι μπλε ώστε να εναρμονιστούν με το θέμα γάμου. Έπειτα επέλεξαν μια υπέροχη live μπάντα που τραγούδησε τα αγαπημένα τους τραγούδια. Έφτιαξαν, επίσης, μια εντυπωσιακή γωνιά με την στολισμένη αψίδα του μυστηρίου όπου οι καλεσμένοι μπορούσαν να φωτογραφηθούν με polaroid κάμερες με φόντο τη θάλασσα. Τέλος, προτίμησαν, όπως είπαμε και προηγουμένως, οι καλεσμένοι να δώσουν τις ευχές τους σε ολιγόλεπτα βιντεάκια ώστε να αποτυπωθεί κάθε συναίσθημα της στιγμής.

Ιδέες για καλοκαιρινό αριστοκρατικό γάμο

Τοποθεσία γάμου

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντική ήταν και οι τοποθεσία που έγινε ο γάμος. Όντας ένας καλοκαιρινός γάμος στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην είναι δίπλα στη θάλασσα. Επρόκειτο για έναν ανοιχτό χώρο με υπέροχα κτήρια που θύμιζαν κυκλαδίτικο νησί και θέα το απέραντο γαλάζιο. Τόσο η τελετή όσο και το πάρτυ γάμου έγινε πάνω στη θάλασσα με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν αυτή την ανεκτίμητη ομορφιά.

Τοποθεσία γάμου

Καθώς ο χρυσός ήλιος βυθιζόταν κάτω από τον ορίζοντα, δυο νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους. Ο αέρας γέμισε με μια απτή προσμονή, σαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να κρατούσαν την ανάσα τους με ευλάβεια για την αγάπη που γιόρταζε εκείνη την ξεχωριστή ημέρα. Μαζεύτηκαν φίλοι και οικογένεια, με τα πρόσωπά τους να λάμπουν από χαρά, τα μάτια τους να αντανακλούν την τρυφερή αγάπη που είχε ανθίσει μεταξύ των δύο. Η ιστορία του έρωτά τους δεν ήταν χωρίς δοκιμασίες, αλλά ήταν αυτές ακριβώς οι προκλήσεις που είχαν διαμορφώσει τον έρωτά τους σε κάτι άθραυστο και διαρκές. Οι υποσχέσεις που αντάλλαξαν δεν ήταν απλά λόγια, αλλά μια συμφωνία συναισθημάτων και υποσχέσεων που αντηχούσαν στην καρδιά τους.

Για αυτό το μαγικό αποτέλεσμα συντέλεσαν αυτοί οι υπέροχοι επαγγελματίες:

PHOTOGRAPHY: @sotiris_tsakanikas

WEDDING FLORIST: @sevi_mavrelou

WEDDING DRESS: @fairytale_by_polymnia

BRIDAL SHOES: @fairymade_official

HAIRSTYLIST: @annagewrgiadh

MAKE UP ARTIST: @goldy_roufogali

[print_link]