Beach Party Γάμου-Ιδέες για Γάμο στη Θάλασσα

Beach Party Γάμου: Ιδέες για Γάμο στη Θάλασσα

Έρχεται καλοκαίρι και αποφάσισες ότι ο γάμος στη θάλασσα είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί. Προσδίδει μια φρεσκάδα και μια ανεμελιά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της ελληνικής ακροθαλασσιάς. Τι άλλο να ζητήσεις; Να σημειωθεί, επίσης, ότι είτε ο γάμος είτε μόνο το beach party γάμου αποτάσσει από πάνω του τους τύπους και δίνει ένα χαλαρό χαρακτήρα. Επιπρόσθετα, είναι μια on budget επιλογή με ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Για τις Brides to be το μεσογειακό σκηνικό προσφέρει ένα εξαίσιο σκηνικό. Είσαι μια από αυτές; Εξερεύνησε μαζί μας τις ιδέες διακόσμησης και τις μοναδικές πινελιές που μπορούν να κάνουν τον beach party γάμου σου αξέχαστο.

Στυλ διακόσμησης για beach party γάμου

Πριν εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες ενός γάμου στη παραλία ας δούμε ποια είναι τα επικρατέστερα στυλ γάμου που θα δέσουν τέλεια σε ένα αντίστοιχο γαμήλιο event.

Bohemian Chic στυλ

Για μια χαλαρή αλλά κομψή ατμόσφαιρα, το boho θέμα είναι μια τέλεια επιλογή. Επίλεξε boho κρεμαστά διακοσμητικά όπως μακραμέ και ονειροπαγίδες που θα ανεμίζουν υπέροχα στο τοπίο. Κινήσου σε γήινους τόνους για να συμπληρώσεις το φυσικό περιβάλλον της παραλίας. Έπειτα, θα σου προτείναμε να συνδυάσεις χαλιά και μαξιλάρια με διαφορετικά έθνικ μοτίβα για να δημιουργήσεις ένα cozy πάρτυ γάμου, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να χαλαρώσουν. Τα κρεμαστά φυτά και οι ανθοσυνθέσεις με αγριολούλουδα, παχύφυτα και pampas grass θα προσθέσουν ένα υπέροχο boho vibe.

Bohemian Chic στυλ

Οικολογική διακόσμηση γάμου σε παραλία

Ό,τι DIY γάμο και αν επιλέξεις πρέπει να μεριμνήσεις ώστε να είναι φιλικός προς το περιβάλλον και τη παραλία που θα φιλοξενήσει το event σου. Είναι πολύ σημαντικό να μην δημιουργηθούν απορρίμματα κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του γάμου. Παρόλα αυτά, μπορείς να ενσωματώσεις την eco κουλτούρα και στο beach πάρτυ γάμου σου. Επίλεξε μια φιλική προς το περιβάλλον διακόσμηση. Χρησιμοποιήστε βιοδιασπώμενα ή ανακυκλώσιμα υλικά, όπως είδη σερβιρίσματος από μπαμπού, ξύλινα μαχαιροπήρουνα και χάρτινα καλαμάκια. Στόλισε με φυτά σε γλάστρες που μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι ή να μεταφυτευτούν μετά το γάμο. Απέφυγε τα πλαστικά μιας χρήσης και διάλεξε επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα όπου είναι δυνατόν. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τα απορρίμματα αλλά θα εναρμονιστεί με τη φυσική ομορφιά του παραθαλάσσιου χώρου.

Οικολογική διακόσμηση γάμου σε παραλία

Τροπικός παράδεισος με tropical διακόσμηση

Αν ο destination wedding σε κάποιο εξωτικό νησί ήταν το όνειρο σου, τότε φτιάξε τον on budget με μια tropical διακόσμηση. Δημιούργησε έναν τροπικό παράδεισο με ζωηρά χρώματα και πλούσια βλάστηση. Διακόσμησε με τροπικά λουλούδια όπως ιβίσκους, παραδείσια πουλιά και ορχιδέες. Χρησιμοποιήστε φύλλα φοίνικα, μονστέρες και φύλλα μπανάνας ως τραπεζομάντηλα ή σαν μέρος της διακόσμησης. Τόλμησε να παίξεις με έντονα χρώματα στο στολισμό σου, όπως κοραλλί, τυρκουάζ και κίτρινο. Οι πυρσοί, τα διακοσμητικά Tiki και τα τροπικά φρούτα θα ενισχύσουν την εξωτική ατμόσφαιρα.

Τροπικός παράδεισος με tropical διακόσμηση

Chic n elegant λευκό στυλ γάμου

Για μια κλασική και διαχρονική διακόσμηση γάμου, ένα ολόλευκο θέμα μπορεί να είναι εκπληκτικό με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Συνδύασε λευκά λουλούδια για τον ανθοστολισμό, λευκά λινά υφάσματα και λευκά διακοσμητικά για να δημιουργήσεις μια καθαρή και κομψή αισθητική. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση και στα γυάλινα είδη. Η διαφάνεια τους θα αφήνει να περνά άπλετο το φυσικό φως και οι αντανακλάσεις θα είναι μαγικές. Πρόσθεσε διακριτικές χρυσές πινελιές για να δώσεις μια chic νότα στο beach party γάμου σου.

Chic n elegant λευκό στυλ γάμου

Ναυτικά και θαλασσινά διακοσμητικά

Ένα beach party γάμου θα αγκαλιάζει αρμονικά την ομορφιά της ελληνικής ακτογραμμής με ναυτικά και θαλασσινά διακοσμητικά. Διακόσμησε με κοχύλια, αστερίες και θαλασσόξύλα σε γυάλινα είδη ή και διάσπαρτα. Βασίσου σε μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη θάλασσα: απαλό μπλε, αμμώδες μπεζ και καθαρό λευκό. Δημιούργησε ένα νησιώτικο στυλ, είσαι δεν είσαι σε νησί, με αέρινα υφάσματα και ράνερ που θα ανεμίζουν με το ελαφρύ καλοκαιρινό αεράκι. Φώτα και φαναράκια μπορούν να κρεμαστούν από δέντρα ή κατασκευές για να προσθέσουν μια ρομαντική λάμψη καθώς δύει ο ήλιος.

Ναυτικά και θαλασσινά διακοσμητικά

Αψίδες & Τέντες

Στο ελληνικό καλοκαίρι η μέρα έχει διάρκεια οπότε σίγουρα θα χρειαστείς τέντες ή και ομπρέλες για το beach party γάμου σου. Δημιούργησε aesthetic σημεία με κομψά στέγαστρα ή boho σκηνές. Τα λευκά, αέρινα υφάσματα όπως είπαμε, μπορούν να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση, ενώ παράλληλα προσφέρουν μια πρακτική λύση για την προστασία από τον ήλιο. Στόλισε τα σκίαστρα με αποξηραμένα λουλούδια ή με φρέσκα, όπως κλαδιά ελιάς, μπουκαμβίλιες και λεμόνια, από τα οποία βρίθει η Ελλάδα και προσθέτουν μια τοπική πινελιά. Επιπλέον, δημιούργησε ένα σημείο που θα μπορούν να φωτογραφηθούν οι καλεσμένοι σου με αψίδα ή σταντ δαπέδου. Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά όπως μπαμπού και διακόσμησε εξίσου με λουλούδια. Τοποθέτησε την αψίδα έτσι ώστε να πλαισιώνει τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.

Στέγαστρα και αψίδες

Φωτισμός σε beach party γάμου

Ο φωτισμός είναι αυτός που θα απογειώσει την οποιαδήποτε διακόσμηση αλλά και που θα φωτίσει την ίδια τη παραλία, ειδικά όταν ο ήλιος δύει πάνω από το Ιόνιο ή το Αιγαίο πέλαγος. Συνδύασε φωτιστικά (εδώ θα χρειαστείς γεννήτρια), φανάρια και κεριά. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαμπάκια καταρράκτη τα οποία θα κρεμάσεις από δέντρα ή μεταλλικές εγκαταστάσεις. Τα φανάρια σε συνδυασμό με τις γυάλες με τρύπα και τα κηροπήγια, θα τοποθετηθούν στρατηγικά κατά μήκος των μονοπατιών για να καθοδηγήσουν τους καλεσμένους. Στην ίδια λογική θα στολίσεις και τα κεριά. Ο σωστά επιλεγμένος φωτισμός όχι μόνο ενισχύει την το στολισμό, αλλά εξασφαλίζει επίσης ότι το πάρτυ γάμου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μέσα στη νύχτα.

Φωτισμός σε beach party γάμου

Στολισμός τραπεζιού γάμου εμπνευσμένος από το βυθό

Άλλο ένα αξιοπρόσεκτο σημείο είναι ο στολισμός τραπεζιού γάμου. Δημιούργησε εντυπωσιακά καλοκαιρινά centerpieces με θαλασσινά στοιχεία. Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα διακόσμησης γεμάτα με άμμο, κεριά και μικρά κοχύλια. Αν, μάλιστα, θέλεις να δώσεις μια πιο πολυτελή αισθητική, ενσωμάτωσε χρυσές ή ασημένιες πινελιές, όπως κηροπήγια, δίσκους και πιατέλες ή φανάρια. Και σε αυτή τη περίπτωση, τα φρέσκα λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, ορτανσίες και ορχιδέες αλλά και τα αποξηραμένα (ανάλογα με το στυλ γάμου) μπορούν να προσθέσουν χρώμα και κομψότητα.

Στολισμός τραπεζιού γάμου εμπνευσμένος από το βυθό

Μπομπονιέρες παραθαλάσσιου γάμου

Αν μη τι άλλο οι DIY μπομπονιέρες γάμου θα αντανακλούν τη γοητεία της θάλασσας και της ακτογραμμής. Μια ιδέα είναι κουτάκια ή γυάλινοι σωλήνες με κοχύλια και άμμο με ένα πουγκί με τα κουφέτα σου. Μια άλλη πρόταση είναι τα μικρά μπουκάλια με ελληνικό ελαιόλαδο, χειροποίητο μέλι ή χειροποίητα σαπούνια εμπλουτισμένα με βότανα της Μεσογείου. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις τούλινες μπομπονιέρες με υλικά για μπομπονιέρες στις αποχρώσεις της παραλίας. Ό,τι και να επιλέξεις προσάρμοσε αντίστοιχα και τα κουφέτα σου στους χρωματισμούς. Γιατί πάντα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Μπομπονιέρες παραθαλάσσιου γάμου

Παραθαλάσσιο cocktail bar

Ξεκινώντας τη λίστα με τις ιδέες για ένα αξέχαστο beach party γάμου, ένα cocktail bar είναι σίγουρα το hot spot. Προσέλαβε έναν έμπειρο bartender με γνώση στα κοκτέιλ, ο οποίος θα καθοδηγήσει και θα προτείνει μοναδικούς συνδυασμούς. Μπορείς, μάλιστα, να αφήσεις τους καλεσμένους σου να πειραματιστούν κιόλας με γεύσεις και να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ποτά. Αλκοολούχα ποτά, μείγματα, γαρνιτούρες, φρέσκα βότανα, φρούτα και σιρόπια θα προσδώσουν πολλά σε αυτή την διασκεδαστική διάδραση.

Παραθαλάσσιο cocktail bar

Τελετή ηλιοβασιλέματος και φωτιά

Μια εξίσου ωραία ιδέα είναι μια τελετή ηλιοβασιλέματος γύρω από τη φωτιά. Προγραμμάτισε το γάμο σου αργά το απόγευμα, ώστε να ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου. Αυτή η χρονική στιγμή επιτρέπει εντυπωσιακές φωτογραφίες και δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Δήμου επιτρέποντος, μπορείς να ανάψεις και μια φωτιά στην παραλία, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν και να απολαύσουν μουσική.

Τελετή ηλιοβασιλέματος και φωτιά

Τοπική κουζίνα και ποτά

Μια ακόμη λεπτομέρεια που θα απογειώσει το γαμήλιο beach πάρτυ είναι τα πιάτα και τα ποτά που θα επιλέξεις να προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Θα σου προτείναμε, λοιπόν, να εστιάσεις σε γεύσεις Ελλάδας με ένα μενού που αναδεικνύει την τοπική κουζίνα. Σέρβιρε πιάτα με βάσει τα φρέσκα θαλασσινά, τα οστρακοειδή αλλά και για τους φαν του κρέατος επίλεξε δροσερές παραδοσιακές συνταγές. Για επιδόρπιο, προσφέρετε παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά και λουκουμάδες. Συνόδευσε τις γαστρονομικές σου επιλογές με τοπικά κρασιά, τσικουδιά, ούζο και μπύρες ελληνικών ζυθοποιείων.

Τοπική κουζίνα και ποτά

Αξεσουάρ παραλίας σαν δώρα καλεσμένων

Τίμησε τους καλεσμένους με μικρά δώρα εκτός από τις μπομπονιέρες γάμου με αξεσουάρ παραλίας. Γέμισε καλάθια και καφάσια με σαγιονάρες, πετσέτες παραλίας και γυαλιά ηλίου. Πέρα από όμορφα δώρα θα είναι και πρακτικά κατά τη διάρκεια του πάρτυ.

Αξεσουάρ παραλίας σαν δώρα καλεσμένων

Μίνι συναυλία στη παραλία

Μια άλλη διασκεδαστική ιδέα για το γάμο στη παραλία είναι να διοργανώσεις μια μίνι συναυλία. Πρόσλαβε την αγαπημένη σου μπάντα ή μουσικούς που θα παίξουν λάιβ μουσική. Αυτό όχι μόνο θα διασκεδάσει τους καλεσμένους αλλά θα δημιουργήσει και μια ζωντανή, ανέμελη ατμόσφαιρα.

Μίνι συναυλία στη παραλία

Διασκεδαστικές εμπειρίες για τους καλεσμένους

Κάνε το beach party γάμου σου ακόμα πιο ενδιαφέρον με τις ανάλογες διαδραστικές εμπειρίες. Στήσε ένα εντυπωσιακό backdrop στην παραλία με διασκεδαστικά photobooth και θέα τη θάλασσα. Οργάνωσε, επίσης, δραστηριότητες όπως beach volley, paddleboarding ή παιχνίδια με σχοινιά. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις και ένα σόου από επαγγελματίες χορευτές με φωτιές. Τα πυροτεχνήματα είναι επίσης μια εξαιρετική και φαντασμαγορική ιδέα. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Διασκεδαστικές εμπειρίες για τους καλεσμένους

Ένα beach party γάμου όχι μόνο δίνει της αίσθηση της ελευθερίας και του άπειρου αλλά προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για δημιουργικότητα. Ενσωμάτωσε, κομψές διακοσμήσεις και μοναδικές πινελιές που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της θάλασσας, για να δημιουργήσεις έναν γάμο που θα είναι τόσο όμορφος όσο και αξέχαστος. Μην αμελήσεις να βάλεις το προσωπικό σου στυλ και γούστο αφού αυτά είναι που θα απογειώσουν κάθε πινελιά.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]