diakosmisi_gamou

DIY διακόσμηση γάμου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η διακόσμηση γάμου είναι απ’ τα πιο σημαντικά κομμάτια σε ένα γάμο, ειδικά όταν είναι χειροποίητη. Μια διακόσμηση απ’ την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη, μπορεί να μετατρέψει το γάμο σας στο πιο ονειρεμένο σκηνικό και να ταξιδέψει τους καλεσμένους σας.

Πλέον οι DIY διακοσμήσεις γάμου απαιτούν μεγάλη προετοιμασία και σκέψη. Θα πρέπει, πρώτου αρχίσετε να ψάχνετε διακοσμητικά και όλα όσα χρειάζεστε για το γάμο σας, να έχετε καταλήξει στα εξής: Ποτέ θα είναι ο γάμος (εποχή), ποιο θα είναι το ύφος, οι χρωματισμοί, αλλά και σε ποια σημεία της διακόσμησης γάμου θα θέλατε να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα.

Στολισμός Εκκλησιάς

Ο στολισμός της εκκλησίας αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση γάμου καθώς στην εκκλησία είναι η στιγμή που το ζευγάρι ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου. Ο στολισμός της εκκλησιάς αποτελείται από 2 κομμάτια: Ο εσωτερικός στολισμός που αφορά κυρίως τις υποχρεώσεις των κουμπάρων και ο εξωτερικός, δηλαδή η είσοδος.

Ο κουμπάρος αγοράζει δυο λαμπάδες γάμου ή ανθοστήλες με κεριά και αναλαμβάνει το στολισμό τους με λουλούδια και διακοσμητικά. Επιπρόσθετα δεν πρέπει να λείπει απ’ το στολισμό της εκκλησιάς το σετ δίσκου που περιλαμβάνει το δίσκο, μια καράφα και ένα ποτήρι κρασιού απ’ όπου θα πιει το ζευγάρι.

Επίσης σημαντικά είναι, τα στέφανα γάμου, οπού μπορείτε να επιλέξετε να τα φτιάξετε μόνοι σας και να δημιουργήσετε πρωτότυπα χειροποίητα στέφανα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε με τους κουμπάρους σας έτοιμα στέφανα που θα ταιριάζουν με το ύφος & το στυλ του γάμου σας.

Καλό θα είναι, να επιλέξετε κουμπάρους που θα είναι πιο κοντά σε σας. Έτσι, θα δείτε πως θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαλέξετε μαζί τα προϊόντα που αναφέρονται στη διακόσμηση της εκκλησιάς (λαμπάδες, σετ δίσκου, στέφανα κ.λ.π.) και να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και για τα υπόλοιπα.

Είσοδος

Είναι σημαντικό η διακόσμηση γάμου να ξεκινήσει απ’ το εξωτερικό της εκκλησιάς και να συνεχιστεί σαν μονοπάτι μέχρι το ιερό που θα γίνει το μυστήριο του γάμου. Διακοσμήστε την είσοδο της εκκλησιάς με λουλούδια και πράσινες γιρλάντες κατά μήκος της διαδρομής που θα περπατήσει το ζευγάρι. Στολίστε με γάζες δεξιά και αριστερά στα σκαλιά της εκκλησίας καθώς και με φανάρια, πλεκτές ξύλινες μπάλες και κεριά. Εάν επιλέξετε έναν καλοκαιρινό γάμο, καλό θα είναι, να προσφέρετε στους καλεσμένους σας στην είσοδο βεντάλιες για να μη ζεσταίνονται.

 Μπομπονιέρες

Δεν πρέπει να παραλείψετε και να αφήσετε τελευταία στιγμή την οργάνωση για τις μπομπονιέρες σας. Αγοράστε πανέρια, καλάθια ή ρουστίκ καφάσια και στολίστε τα πάνω σε ένα τραπέζι για να τοποθετήστε τις μπομπονιέρες σας.

Φτιάξτε μεγάλους εντυπωσιακούς φιόγκους με όμορφες κορδέλες για να στολίσετε τις άκρες του καλαθιού.

Επιλέξτε να φτιάξετε χειροποίητες μπομπονιέρες της αρεσκείας σας. Οι μπομπονιέρες θα μπορούσαν να είναι είτε αναμνηστικές, δηλαδή κάτι που θα μείνει στους καλεσμένους σας, είτε κλασικές μπομπονιέρες με πεντανόστιμα κουφέτα.

Τραπέζι Ευχών

Στολίστε το τραπέζι ευχών στο προαύλιο της εκκλησιάς ή στην είσοδο της δεξίωσης με διάφορα υφάσματα στα χρώματα του γάμου σας. Προσθέστε ιδιαίτερα κηροπήγια και διακοσμητικά. Τοποθετήστε ένα όμορφο βιβλίο ευχών ή και ένα κουτί με ξύλινες καρδιές οπού θα μπορούν οι καλεσμένοι σας να γράψουν τις ευχές τους.

Διακοσμήστε στο τραπέζι ευχών γυάλες με κουφέτα και κεράστε τους καλεσμένους σας διαφορά εδέσματα και παραδοσιακά γλυκά του τόπου σας. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε βαζάκια με βρυσάκια με δροσερή λεμονάδα ή κάποιο παραδοσιακό ποτό.

Διακόσμηση Δεξίωσης

Ένα απ’ τα πιο βασικά κομμάτια στη διακόσμηση γάμου είναι ο στολισμός της δεξίωσης. Να ξέρετε ότι, ένα μεγάλο ποσοστό του budget σας θα το ξοδέψετε στη διακόσμηση της δεξίωσης και στο catering. Άλλωστε είναι λογικό, καθ’ ότι στη δεξίωση θα θέλετε να περιποιηθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι το μέρος οπού όλοι θα διασκεδάσουν και θα το θυμούνται για πάντα.

Ο χώρος της δεξίωσης θα πρέπει να είναι πλούσια διακοσμημένος. Χρησιμοποιήστε γάζες και κρεμάστε από ψηλά χάρτινα φανάρια και πον πον. Διακοσμήστε γωνιές με κλούβια και φανάρια ανάλογα με το ύφος του γάμου σας. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διακόσμηση σας με σημαιάκια, γιρλάντες, λαμπάκια χριστουγεννιάτικα που θα χαρίσουν υπέροχη ατμόσφαιρα.

Δώστε προσοχή στο τραπέζι με τη γαμήλια τούρτα. Γεμιστέ το τραπέζι με ωραία κηροπήγια και κεριά και δώστε μια ονειρική ατμόσφαιρα εκείνη τη στιγμή.

Αρίθμηση Τραπεζιών

Η αρίθμηση τραπεζιών παίζει βασικό ρόλο στην οργάνωση των τραπεζιών και των καλεσμένων σας. Είναι σημαντικό λοιπόν, οι καλεσμένοι σας να μπορούν να βρουν εύκολα το τραπέζι τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

Τοποθετήσετε ένα μαυροπίνακα στην είσοδο της δεξίωσης όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των καλεσμένων σας καθώς και τα τραπέζια τους.

Όσον αφόρα την αρίθμηση πάνω στα τραπέζια, φροντίστε να έχετε καρτελάκια με τους αριθμούς σε κάθε τραπέζι. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να βάλετε διακοσμητική βάση με μανταλάκι ή σταντ με ξύλινους αριθμούς.

Centerpieces

Η δημιουργία centerpieces για κάθε τραπέζι είναι αυτή που θα αναδείξει και θα ολοκληρώσει τη διακόσμηση της δεξίωσης. Φτιάξτε μονοί σας εύκολα και οικονομικά μια απλή σύνθεση για τη διακόσμηση του τραπεζιού: Ένα βαζάκι, λίγα λουλούδια και ο αριθμός του τραπεζιού αρκεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Το τραπέζι των νεόνυμφων και της οικογένειας θα πρέπει να ξεχωρίζει από τα αλλά τραπέζια των καλεσμένων. Δημιουργήστε ένα μοναδικό, εντυπωσιακό centerpiece και τοποθετήστε την πινακίδα Mr & Mrs ή Just Married.

Εάν ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για τη διακόσμηση του γάμου σας, να ξέρετε ότι όλοι θα εκπλαγούν και θα εντυπωσιαστούν με το γάμο σας!

Σκοπός αυτού του οδηγού είναι, να είναι όλα έτοιμα την ημέρα του γάμου για να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα την τελευταία στιγμή.

Απολαύστε το !

[print_link]