elliniko stil diakosmisis idees gia na to entaxeis spiti sou

Ελληνικό Στυλ Διακόσμησης: Ιδέες για να το Εντάξεις Σπίτι σου

Το ελληνικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια τεράστια τάση στο interior design. Το βλέπουμε να κυριαρχεί σε μοντέρνα διαμερίσματα, σε εξοχικές κατοικίες, αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχεία. Κορυφαίοι διακοσμητές επιλέγουν το ελληνικό στυλ στις διακοσμήσεις και κορυφαίοι φωτογράφοι το τιμούν κάθε χρόνο. Τα κυκλαδίτικα μπαλκόνια, οι παραδοσιακές χωριάτικες αυλές αλλά και οι αναφορές στο αρχαιοελληνικό στυλ, είναι οι πυλώνες στην ελληνική διακόσμηση. Εαν ψάχνεις να φέρεις έναν τέτοιο αέρα ανανέωσης στον χώρο σου και θες άρωμα Ελλάδας σε γωνιές του σπιτιού σου, σου έχουμε βρει τις πιο ωραίες και πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης με ελληνικό στυλ.

Τι είναι το ελληνικό στυλ διακόσμησης

Το ελληνικό στυλ διακόσμησης χωρίζεται σε 2 μεγάλες κατηγορίες. Το αρχαιοελληνικό στυλ με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και την αρχιτεκτονική του τότε είναι η πρώτη κατηγορία. Ελλάδα σημαίνει αρχαιότητα, μάρμαρα, επιβλητικά αγάλματα, αμφορείς, πολιτισμός. Η διακόσμηση μπορεί να περιλαμβάνει βάζα με δωρικό ρυθμό, προτομές αρχαιοπρεπής και άνθη – κλαδιά από στάχυ και ελιά.

ti einai to elliniko stil diakosmisis - arxaioelliniko

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία και η πιο δημοφιλής, είναι το ελληνικό στυλ διακόσμησης με τις ρίζες στην παράδοση. Αυτό το στυλ βασίζεται στον παραδοσιακό τρόπο ζωής σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Εκεί συναντάμε τις όμορφες αυλές, τις μεγάλες πήλινες γλάστρες, τα πιθάρια, τα πολλά λουλούδια, τα κεντήματα. Οι περίτεχνες λεπτομέρειες μαζί με την απλότητα είναι επίσης χαρακτηριστικά αυτού του είδους διακόσμησης.

elliniko stil diakosmisis - rizes stin paradosi

Υπάρχουν όμως και σύγχρονες προσεγγίσεις στο ελληνικό στυλ. Μια χαλαρή πλευρά της ελληνικής αισθητικής και διακόσμησης είναι αυτή που συνδυάζει το παλιό και το νέο για να δημιουργήσει χώρους που ανταποκρίνονται στην παράδοση και την ελληνική κληρονομιά. Σίγουρα εάν επιθυμείς το σπίτι σου, το γραφείο σου ή γενικά ο χώρος σου να αποπνέει την ηρεμία της Ελλάδας και την αίσθηση του καλοκαιριού και της παράδοσης, το ελληνικό στυλ διακόσμησης είναι σίγουρα ιδανικό.

Ελληνικό στυλ διακόσμησης σε Mπαλκόνι

Έαν θες να κάνεις μια αρχή στη διακόσμηση με ελληνικό στυλ ξεκίνα από τη βεράντα σου! Διακόσμηση με ελληνικούς τόνους, φωνάζει σπίτι στις Κυκλάδες με κυκλαδίτικη διακόσμηση. Στα κυκλαδίτικα σπίτια όπως είναι και αναμενόμενο, το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο. Μπλε και λευκό, γλάστρες, κοχύλια και πήλινα σκεύη είναι όλα τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το μπαλκόνι που ονειρεύεσαι. Σου έχουμε μαζέψει ιδέες και συμβουλές για να δημιουργήσεις το δικό σου κυκλαδίτικο μπαλκόνι.

 Ελληνικό στυλ διακόσμησης Κυκλαδίτικο μπαλκόνι

 

Χρωματική παλέτα

Ξεκίνα με τις αποχρώσεις που θες να έχεις τόσο σε έπιπλα και διακοσμητικά όσο και στις κύριες επιφάνειες σου όπως τοίχοι και δάπεδα. Επίλεξε λευκά έπιπλα και μπλε διακοσμητικά στοιχεία για να αναδημιουργήσεις την κλασική κυκλαδίτικη εμφάνιση. Εάν από την άλλη θες να παίξεις με γήινες αποχρώσεις, πρόσθεσε τέτοιες πινελιές όπως το μπεζ και το φυσικό ξύλο, για να δημιουργήσεις ένα πιο φυσικό τοπίο.

elliniko-styl-diakosmisis-kykladitiko-styl-xrwmatiki-paleta

Έπιπλα και διακόσμηση ελληνικού μπαλκονιού

Ήρθε η ώρα για τα βασικά διακοσμητικά στοιχεία. Εάν θες την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης στο μπαλκόνι σου αλλά να ταιριάζει και με το ελληνικό στυλ που έχεις επιλέξει, θα κατευθυνθείς προς τα φυσικά υλικά. Επίλεξε ξύλινα ή ψάθινα καθίσματα και τραπέζια για να δημιουργήσετε μια αυθεντική ατμόσφαιρα. Μικρά έπιπλα όπως τραπεζάκια και σκαμπό, ιδανικά για καφεδάκι και πρωινό. Τοποθέτησε κεραμικά ή μεταλλικά κασπώ και γέμισε τα με φρέσκα λουλούδια. Για ρομαντισμό το βράδυ πρόσθεσε φαναράκια και κεριά. Η επιλογή χάρτινων φαναριών solar για φως τις βραδινές ώρες,  και  οικονομία θα κάνουν στην τσέπη σου και ρομαντική διάθεση. Σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση που θα ολοκληρώσει και το θεματικό σου μπαλκόνι παίζουν τα υφάσματα. Βάλε φαρδιές γάζες πάνω από το τραπέζι ή δίπλα στα παράθυρα και δημιούργησε την αίσθηση μιας καλοκαιρινής αέρινης κουρτίνας. Εάν έχει όρεξη να τελειοποιήσεις το μπαλκόνι σου κρέμασε στην οροφή ή στους τοίχους, διάσπαρτα μάτσα από αποξηραμένα λουλούδια όπως στάχυα και λεβάντα.

Έπιπλα και διακόσμηση

Σκίαση και Αξεσουάρ Μπαλκονιού

Τέλος, το μπαλκόνι σου για να το απολαύσεις θα πρέπει να έχει και την κατάλληλη σκίαση. Πρακτική λύση και άκρως απαραίτητη είναι τα πανιά σκίασης. Είναι μια καλαίσθητη επιλογή που θα δέσει με το σύνολο και θα έχεις σκιά στον χώρο σου με κομψό τρόπο. Εάν δεν μπορείς να βάλεις πανί σκίασης, η λύση της ομπρέλας στο μπαλκόνι σου είναι εξίσου πρακτική και καλαίσθητη. Ολοκλήρωσε την διακόσμηση σου με θαλασσινά στοιχεία όπως κοχύλια αστερίες και θαλασσόξυλα. Ό,τι προσθήκες και να επιλέξεις να κάνεις στο μπαλκόνι σου  φρόντισε πάντα να είναι πρακτικές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου.

Ελληνικό στυλ διακόσμησης σε Σαλόνι

Προχωράμε στο σαλόνι με την ίδια καλοκαιρινή διάθεση για διακόσμηση. Έχεις το κλασικό σαλόνι ενός διαμερίσματος πόλης και θεωρείς ακατόρθωτο ότι μπορείς να το μετατρέψεις σε μια νησιώτικη παραδοσιακή καλοκαιρινή όαση. Δεν είναι όμως! Η διακόσμηση σαλονιού με ελληνικό στυλ μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σου και να θυμίζει τη θάλασσα, τα νησιά μας. Διαφορετικά μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια στα ορεινά. Από την άλλη εάν θες ένα πιο σοφιστικέ στυλ στο σαλόνι σου μπορείς να παίξεις με την αρχαιοελληνική διακόσμηση. Σου έχουμε πρωτότυπες ιδέες για να μεταφέρεις αυτή την ενέργεια στο χώρο του σαλονιού σου με μικρές αλλαγές.

ελληνικο-στυλ-διακοσμησης-σαλονι

Επιδαπέδια Διακόσμηση και Τοίχοι

Τα χρώματα που πλαισιώνουν το ελληνικό στυλ διακόσμησης είναι το λευκό το μπλε και οι φυσικοί τόνοι. Χρησιμοποίησε τέτοια χρώματα στη διακόσμηση τοίχου και δαπέδου. Για σένα που αγαπάς το νησιώτικο στυλ, χρησιμοποίησε ψάθινα καλάθια κρεμώντας τα στον τοίχο σου. Βάλε ξύλινα διακοσμητικά κρεμαστά και ταμπέλες που θα σε παραπέμπουν σε νησί. Για να δώσεις το αέρινο στυλ που διαθέτουν οι Κυκλάδες, κρέμασε μεγάλα κομμάτια από γάζες από τα κουρτινόξυλα σου. Για μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση μπορείς να κρεμάσεις ξύλινα καφάσια στον τοίχο και μικρά λαμπάκια led για να δίνουν αυτό το ημίφως που έχουν τα πέτρινα σπίτια.

Ελληνικό στυλ διακόσμησης-καφασια-διακοσμηση-τοιχου

Εμπλούτισε τον χώρο σου με διακοσμητικά. Παίξε με κεραμικά διακοσμητικά.  Μεγάλες γυάλες με pampas στο εσωτερικό του σαλονιού που θυμίζουν πιο elegant πιθάρια είναι μια φανταστική ιδέα διακόσμησης. Αν θες πιο νησιώτικο στυλ θα πας σε στρογγυλά βάζα μεγάλα με έντονες καμπύλες όπου θα τα γεμίσεις με κοχύλια και πέτρες. Επίλεξε ξύλινες άγκυρες, αστερίες, φάρους ή ξύλινα κουπιά βάρκας και σκόρπισε τα σε γωνιές του σπιτιού σου. Εάν πάλι θες να δώσεις πιο παραδοσιακό αέρα, φτιάξε diy centerpieces για το τραπεζάκι σαλονιού, με πήλινα διακοσμητικά, πιθάρια και καλάθια. Και σε αυτό το στυλ διακόσμησης επένδυσε σε ξύλινα στοιχεία.

Ελληνικό στυλ διακόσμησης -Σαλόνι

Ελληνικό στυλ διακόσμησης σε Υπνοδωμάτιο

Ποιος δε θέλει να κοιμάται και να ξυπνάει με αυτήν τη χαλάρωση και την αίσθηση ηρεμίας που έχεις όταν ξυπνάς σε ένα χωριό ή σε νησί; Όλοι μας! Για σένα που θες να δοκιμάσεις το ελληνικό στυλ διακόσμησης στο υπνοδωμάτιο σου, τα βήματα είναι απλά, οικονομικά και εύκολα. Βάλε δίπλα στο κομοδίνο σου φωτιστικά πιο Boho, με λεπτομέρειες από καραβόσκοινο και ψάθα. Τα έπιπλα με απλές, καθαρές γραμμές είναι ιδανικά. Ένας απλός Bamboo καθρέπτης θα δώσει αυτήν τη χαλαρότητα που συναντάμε στα νησιά μάς. Βάλε μεγάλα καλάθια σε γωνίες της κρεβατοκάμαρας και χρησιμοποίησε τα σαν χώρους αποθήκευσης. Στις παραδοσιακές κάμαρες, όπως τις λέγανε στα ορεινά, θα έβρισκες σίγουρα βάζα με λουλούδια του αγρού. Ένα μάτσο από αποξηραμένη λεβάντα πρέπει να το έχεις στην κρεβατοκάμαρα σου, είναι και εξαιρετικό φυσικό αντικουνουπικό! Άλλαξε το κεντρικό φωτιστικό σου με ένα ψάθινο καλάθι και χρησιμοποίησε κεριά ή φαναράκια για extra φωτισμό.

Ελληνικό στυλ διακόσμησης Υπνοδωμάτιο

Σίγουρα το ελληνικό στυλ διακόσμησης είναι μια άκρως καλοκαιρινή πρόταση που αξίζει να επενδύσετε. Δεν θα χρειαστεί όμως να επενδύσετε πολλά γιατί φέτος οι καλοκαιρινές προσφορές είναι σε όλα τα είδη για την καλοκαιρινή ελληνική διακόσμηση και όχι μόνο. Κάντε νοερά μια βόλτα στα νησιά μας και καλό Καλοκαίρι!

[print_link]