Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση 2022 Όλες οι Νέες Ιδέες & Τάσεις που Κυριαρχούν φέτος τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση 2022: Όλες οι Νέες Ιδέες που Κυριαρχούν φέτος τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννάκηδες όλου του κόσμου μαζευτείτε, έχουμε νέα! Τι και αν ακόμα είναι Σεπτέμβριος εμείς μετράμε αντίστροφα για την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Για αυτό τα καλά μας ξωτικά σε συνεργασία με τους γκουρού της διακόσμησης μας είπαν το μυστικό: τα χριστουγεννιάτικα trends 2022-2023. Ήταν όλα τόσο μαγικά και παραμυθένια που δεν μπορέσαμε να τα κρατήσουμε μόνο για μας. Εδώ, λοιπόν, θα βρεις τις πιο hot ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022. Πίστεψε μας θα τις λατρέψεις όλες για τη πρωτοτυπία και τη μοναδικότητα τους, αλλά ας πάμε να τις δούμε μια – μια.

Vintage χριστουγεννιάτικος στολισμός back to 80s

Αν είσαι από 25 και πάνω σίγουρα θα πρόλαβες κάποιο ξεχασμένο στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα υπέρλαμπρα 80s. Καιρός, να ψάξεις στις παλιές ντουλάπες του πατρικού σου για να βρεις εκείνο το ξεχασμένο στολίδι γιατί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 εξυμνεί τα 80s. Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες έχουν έντονα χρώματα και vintage μοτίβα. Η λάμψη, η πολυχρωμία και οι γυαλιστερές επιφάνειες έχουν τη τιμητική τους. Τα πολύχρωμα λαμπάκια επιστρέφουν και στολίζουν μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα, παράθυρα και κάθε λογής χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Η δεκαετία του 80 βάζει τη πινελιά της και σε όλα τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κάνοντας μια γλυκιά και παιχνιδιάρικη αναδρομή στο παρελθόν.

Vintage χριστουγεννιάτικος στολισμός back to 80s

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 με αποξηραμένα

Ένα από τις τάσεις που είδαμε ήδη από τη καλοκαιρινή διακόσμηση 2022 είναι τα αποξηραμένα. Παραμένουν ψηλά στις παγκόσμιες προτιμήσεις και τα Χριστούγεννα. Βλέπουμε boho χριστουγεννιάτικους στολισμούς ή ρουστίκ διακοσμήσεις των Χριστουγέννων να έχουν σαν βασικό διακοσμητικό τα αποξηραμένα. Ανεξάρτητα από τα χριστουγεννιάτικα χρώματα που θα επιλέξεις μπορείς να προσθέσεις ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα κλαδιά και αποξηραμένα λουλούδια όπως pampas grass και Babala. Στόλισε τα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, σε γυάλινα είδη ή φτιάξε πλούσιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και ανθοσυνθέσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι chic και γιορτινά κομψό.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 με αποξηραμένα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 pet – friendly

Οι χνουδωτοί τετράποδοι φίλοι μας γίνονται μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού πιο πολύ από ποτέ φέτος. Μετά από 2 χρόνια στο σπίτι να  μας κρατούν συντροφιά ήρθε η στιγμή να τους αφιερώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, τιμής ένεκεν. Τα χριστουγεννιάτικα έχουν μια γλυκιά και pet – friendly θεματολογία. Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και χριστουγεννιάτικα ζώα με γιορτινές φορεσιές στολίζουν από άκρη σε άκρη το χώρο. Συνάμα μοτίβα στο ίδιο θέμα ή καρώ χριστουγεννιάτικα υφάσματα και κορδέλες πλαισιώνουν την εποχική διακόσμηση δίνοντας μια παραδοσιακή νότα που εκπέμπει ζεστασιά.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 pet – friendly

Μοντέρνα – μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λαμπάκια

Ο μινιμαλισμός έχει γίνει πλέον τάση και βρίσκει πρόσκαιρο έδαφος και στα κατά τα άλλα πομπώδη και υπερπαραγωγή Χριστούγεννα. Μια μοντέρνα και συνάμα μινιμαλιστική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τις υπερβολές και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια πολυτελείας και καλωσορίζει μια νέα «φωτεινή» προσέγγιση. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Βλέπουμε, μάλιστα, χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα με εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια να φωτίζουν τα κλαδιά τους. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού γίνεται στο άψε σβήσε με on budget κατασκευές που εγγυούνται ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Λαμπάκια μέσα σε βάζα διακόσμησης, στα παράθυρα του σπιτιού, μέσα σε μπωλ και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς.  Πρόσθεσε ελάχιστα στολίδια και κουκουνάρια.

Μοντέρνα – μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λαμπάκια

Royal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπλε – χρυσό

Αν από την άλλη από μικρή ονειρευόσουν να γίνεις βασίλισσα τότε αυτή η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταιριάζει στο παλάτι σου (ή αλλιώς στο σπίτι σου). Είδαμε ήδη από τους γάμους 2022 να επικρατεί το μπλε σαν χρώμα δίνοντας αριστοκρατικότητα και vintage αισθητική, θυμίζοντας κάτι από το Bridgerton. Τι γίνεται, όμως, αν προσθέσουμε και λίγη χριστουγεννιάτικη λάμψη; Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Ο συνδυασμός μπλε – χρυσό δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας και της φινέτσας. Εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες γυάλινες, χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά και στολίδια θα δημιουργήσουν ένα ινσταγκραμικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για τον υπόλοιπο στολισμό προτίμησε μεταλλικά και γυάλινα διακοσμητικά στην ίδια χρωματική παλέτα.

Royal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπλε – χρυσό

Botanical χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022

Με το eco – friendly ρεύμα να έχει ορθά ανοδική πορεία, η επιστροφή στη φύση και η ωδή στις ομορφιές της είναι φυσικό επόμενο. Αυτό πετυχαίνει εξαιρετικά και στους χριστουγεννιάτικους στολισμούς υπό ένα μινιμαλιστικό πρίσμα. Φτιάξε μια γιορτινή διακόσμηση με βάση τις πρασινάδες και τα φυτά. Στόλισε με ρουστίκ χριστουγεννιάτικα στολίδια ή μίνιμαλ διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου και φτιάξε πλούσιες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με κουκουνάρια. Χρησιμοποίησε αστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα μεγέθη για να στολίσεις το σαλόνι ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια . Χρησιμοποίησε καλάθια και καφάσια για να δώσεις μια φυσική πινελιά στο χώρο.

Botanical χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022

Neon μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022

Η funky retro διάθεση και τα έντονα χρώματα με φωσφοριζέ εμφάνιση βρίσκουν τη δική τους πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το 2022. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με έντονες αποχρώσεις όπως το φούξια, το λαχανί, το ηλεκτρίκ μπλε, το πορτοκαλί και το κίτρινο έχουν τη τιμητική τους. Τόλμησε να παίξεις με τα χρώματα και τα χριστουγεννιάτικα υλικά και μη φοβηθείς την υπερβολή. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικες πινακίδες με neon φωτισμό βάλε χρώμα από άκρη σε άκρη. Δώσε παιχνιδιάρικο ύφος στα φετινά Χριστούγεννα.

Neon μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022

Χριστουγεννιάτικος στολισμός Very Peri

Δεν θα μπορούσε να μην είναι τάση διακόσμηση με βασικό χρώμα, σύμφωνα με την Pantone, το χρώμα του 2022: το Very Peri. Επίλεξε, επομένως, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια στις αποχρώσεις του μωβ. Για την απόλυτη εμφάνιση κινήσου εξολοκλήρου σε αυτή χρωματική παλέτα με μερικές ροζ πινελιές. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μερικές ασημί λεπτομέρειες για περισσότερη λάμψη.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός Very Peri

Χριστουγεννιάτικα χρώματα 2022 λευκό – ασημί – μέντα

Δώσε ρομαντισμό και στυλ στα φετινά Χριστούγεννα με έναν υπέροχο χριστουγεννιάτικο χρωματικό συνδυασμό του λευκού, ασημί και του πράσινου της μέντας. Απέφυγε τις έντονες χρωματικές αποκλίσεις και δώσε glam και παράλληλα vintage χροιά στο στολισμό σου. Χρησιμοποίησε θερμό φωτισμό για να αναδείξεις τα πρωτότυπα στολίδια και τις μοναδικές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα λουλούδια και διακοσμητικά με glitter για να δώσεις την απαραίτητη γιορτινή λάμψη.

Χριστουγεννιάτικα χρώματα 2022 λευκό – ασημί – μέντα

Παστέλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Παραμένοντας στους ήπιους τόνους και τα ουδέτερα χρώματα συναντάμε μια διακόσμηση Χριστουγέννων σε παστέλ χρωματισμούς. Το baby blue, το baby pink, το πράσινο τσαγαλί και το λευκό διέπουν όλη τη γιορτινή διακόσμηση. Αυτή η γκάμα χρωμάτων σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να φτιάξεις μια παιδική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μια ζαχαρούπολη με διακοσμητικά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα και χριστουγεννιάτικες φιγούρες με ανάλογη γιορτινή φορεσιά. Εναλλακτικά, μπορείς να δώσεις αριστοκρατική υπόσταση στο στολισμό σου εκλεκτά στολίδια και διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε θερμό φωτισμό για να αναδείξεις τον υπέροχο γιορτινό στολισμό σου.

Παστέλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με κρυστάλλους

Ένας άλλος χριστουγεννιάτικος στολισμός που λατρέψαμε ήταν με τους κρυστάλλους και τα διάφανα στολίδια. Επίλεξε διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες, polyserin στολίδια και κρυστάλλινα κρεμαστά διακοσμητικά για να στολίσεις το δέντρο και οποιοδήποτε άλλο σημείο του χώρου σου θέλεις. Πρόσθεσε μερικές λευκές πινελιές χωρίς υπερβολές για να μην υπερκαλύψουν τους διακοσμητικούς κρυστάλλους. Το μυστικό επιτυχίας αυτής της τάσης είναι ο κατάλληλος φωτισμός που θα απογειώσει το στολισμό αναδεικνύοντας τα στολίδια και θα δημιουργήσει μια cozy ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με κρυστάλλους

Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και κλαδιά

Πώς θα σου φαινόταν ένας γιορτινός στολισμός βασισμένος στα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και τα κλαδιά; Το 2022 γίνεται τάση! Φτιάξε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και χρησιμοποίησε αντί για στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες άθραυστες, εξολοκλήρου χριστουγεννιάτικα λουλούδια, κορδέλες και λαμπάκια. Στόλισε τα σε βάζα, κασπώ και σταντ δαπέδου. Φτιάξε πλούσια χριστουγεννιάτικα στεφάνια και DIY χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Έτσι ο χώρος σου θα μοιάζει με το κήπο του Άγιου Βασίλη!

Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και κλαδιά

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με θέμα καλοκαίρι

Ναι καλά διάβασες. Φέτος, καλοκαίρι και Χριστούγεννα γίνονται ένα. Τα χρώματα και τα σχέδια του βυθού σε συνδυασμό με τη λάμψη και τη μαγεία των Χριστουγέννων δημιουργούν ένα απρόσμενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίλεξε χριστουγεννιάτικα στολίδια σε θαλασσινά σχέδια όπως κοχύλια, αστερίες, ψάρια κ.ο.κ. μαζί με χριστουγεννιάτικα κλαδιά, κορδέλες και διακοσμητικά στις αποχρώσεις του βεραμάν και του μωβ. Ιδανική επιλογή για τα summer boys and girls!

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με θέμα καλοκαίρι

Αυτές ήταν τα χριστουγεννιάτικα trends για το 2022. Το κάθε ένα ξεχωρίζει για το προσωπικό του στυλ και αισθητική. Εμείς προσωπικά δεν ξέραμε ποιο να διαλέξουμε. Εσύ; Δώσε χαρακτήρα στα φετινά Χριστούγεννα με τη τελευταία λέξη της μόδας και φτιάξε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς του Pinterest.

[print_link]